Το 9ο τεύχος του εντύπου μας μοιράζεται σε 5.000 αντίτυπα στους δρόμους, τις πλατείες, τις καβάτζες και τα σχολεία των νοτίων. Από την Καλλιθέα, την Νέα Σμύρνη, το Π.Φάληρο, τον Nέο Kόσμο και τα Πετράλωνα, μέχρι τον Ταύρο. Μπορεί κανείς να το βρεί στέλνοντάς μας ένα mail.
Editorial
Από την τελευταία φορά που βγήκαμε στη γύρα να μοιράσουμε το έντυπό μας πολλά και συνταρακτικά συνέβησαν σε αυτόν τον κόσμο: ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας- Ουκρανίας, η ακρίβεια «χτύπησε κόκκινο», μια πληθώρα «σκανδάλων έπληξε» τη χώρα μας. Ο ιός έπαψε πια να αποτελεί πρώτη είδηση κι έχει παραχωθεί πέμπτο θέμα στα δελτία, σαν μια διαρκής υπενθύμιση. Θα έλεγε κανείς ότι η επικαιρότητα είναι μια ατέλειωτη διαδοχή «σοκ». Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά για το «πόσο τρελός είναι ο Πούτιν», για «το σουβλάκι που έφτασε τα 3€», για τις «συμμορίες ανηλίκων», για την «οπαδική βία», για τις «καταγγελίες» και τις «παιδοκτονίες». Καθημερινά εκβιαζόμαστε να πούμε «τη γνώμη μας», να πάρουμε θέση, να ποστάρουμε στα social και να χωθούμε στο δημόσιο διάλογο. Κι όμως: όλα αυτά τα διαδοχικά «σοκ» δεν είναι ασύνδετα μεταξύ τους – είναι επεισόδια της καπιταλιστικής κρίσης των τελευταίων ετών. Όλες οι γνώμες γύρω από τον πόλεμο, τον πληθωρισμό, τη γυναικεία εργασία, τη δημόσια τάξη δεν είναι παρά μια γνώμη: η γνώμη του κράτους.
Ενάντια σε αυτήν την κρατική γνώμη προσπαθούμε να οργανωθούμε και να μιλήσουμε. Να δούμε τον πόλεμο ως ιστορική διαδικασία κι ως αποτέλεσμα των διακρατικών ανταγωνισμών. Να μιλήσουμε για τα έμφυλα ζητήματα, χωρίς αυταπάτες ότι το κράτος νοιάζεται για τις γυναίκες. Να εξηγήσουμε πώς τα social media πειθαρχούν τον τρόπο σκέψης μας. Η γνώμη μας είναι συλλογική: χτίζεται μέσα απ’ τη δουλειά που κάνουμε στις γειτονιές μας, μέσα από τις κουβέντες που ανταλλάζουμε με τους φίλους μας, μέσα από την ίδια την ιστορία της τάξης μας.
Κι όσο θα υπάρχουμε σε αυτές τις γειτονιές η γνώμη μας δεν θα περνάει απαρατήρητη.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το έντυπο σε ηλεκτρονική μορφή εδώ.
Περιεχόμενα
- Editorial
- Τα social media είναι η οργάνωση της σιωπής μας.
- Πόλεμος στην Ουκρανία. Δηλαδή, επιστροφή στην «κανονικότητα».
- Athens Antifa
- Ποιο «καλό μας» ρε κορίτσια;
- Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το μέλλον (ή αλλιώς μην πιστεύετε ό,τι μαλακία σας λένε…).
- Μεγαλοτεράστιος διαγωνισμός «τρέλας».