Antifa South
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΝΕΑ
  • AΡΧΕΙΟ
    • ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ
    • ΑΦΙΣΕΣ
    • EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • ΕΚΔΟΣΕΙΣ
    • ΕΝΤΥΠΟ ΔΡΟΜΟΥ
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ
    • ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
    • EVENTS
    • GRAFFITI
  • ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΝΕΑ
  • AΡΧΕΙΟ
    • ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ
    • ΑΦΙΣΕΣ
    • EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • ΕΚΔΟΣΕΙΣ
    • ΕΝΤΥΠΟ ΔΡΟΜΟΥ
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ
    • ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
    • EVENTS
    • GRAFFITI
  • ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ
No Result
View All Result
Antifa South
No Result
View All Result

Στα μπλόκα… ΟΛΟΙ ΣΟΥΖΑ // αφίσα στα νότια // 09.2024

24/09/2024
in Αφίσες

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός μας δήλωσε πως «στόχος είναι να δυσκολέψουμε την κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας».Από εκεί είναι που προκύπτουν η μηντιακή πλημμύρα ειδήσεων περί «πανδημίας τροχαίων ατυχημάτων», οι αλλαγές στον ΚΟΚ, και φυσικά, τα δεκάδες μπλόκα που μας περιμένουν καθημερινά σε κεντρικά σημεία της πόλης. Αλκοτέστ, έλεγχοι για κράνη, και για κάθε πιθανή παράβαση.

Από τη σκοπιά όσων από εμάς πέφτουμε πάνω στα μπλόκα, το όλο πράγμα γίνεται αντιληπτό ως κάτι εκατοντάδες ευρώ μείον και ως μήνες ταλαιπωρίας χωρίς δίπλωμα και πινακίδες.

Από τη σκοπιά του κράτους όμως δεν είναι μόνο «πρόστιμα που γεμίζουν τα κρατικά ταμεία»· είναι πολύ περισσότερα. Τα μπλόκα για το κράτος μας είναι μια τεχνοπολιτική με δεκαετίες ιστορίας και στρατιωτικό παρελθόν. Μια τεχνοπολιτική που έχει και συγκεκριμένα μακροοικονομικά και πειθαρχικά αποτελέσματα, κατάλληλα για τις επιδιώξεις της πολεμικής οικονομίας της εποχής:

-Η αφαίρεση πινακίδων και διπλωμάτων αφαιρεί από την κυκλοφορία χιλιάδες οχήματα, μειώνοντας την κατανάλωση βενζίνης.

-Τα όρια των αλκοτέστ που έχουν πέσει στη μία μπίρα περιορίζουν τη νυχτερινή διασκέδαση και την κατανάλωση αλκοόλ.

-Οι κανονισμοί στους οποίους πρέπει να πειθαρχούμε έχουν σκληρό ταξικό χαρακτήρα: γιατί αυτοί που οδηγούν καθημερινά ένα παπί επί 8 ώρες και θα πιαστούν κάποια στιγμή χωρίς κράνος ή αυτές που θα χάσουν τη δουλειά τους επειδή θα τους πάρουν για ένα 2μηνο το δίπλωμα, σίγουρα δεν είναι τα αφεντικά μας.

Τα μπλόκα δηλαδή από τη μία υποτιμούν τις ζωές μας, κι από την άλλη εξυπηρετούν συγκεκριμένες οικονομικές πολιτικές. Στα χρόνια της καραντίνας, κάτι άλλα μπλόκα μάς ζητούσαν χαρτάκι αντί για κράνος και μάσκα αντί για αλκοτέστ. Και μας δίδαξαν στο πετσί μας αυτή τη διπλή φύση: πειθαρχία και έλεγχος της κατανάλωσης.

Τα μπλόκα λοιπόν δεν έχουν στόχο ούτε την «προστασία του περιβάλλοντος», ούτε την «προστασία της ανθρώπινης ζωής», όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός. Έχουν στόχο τον έλεγχο της κυκλοφορίας με βάση τις κρατικές προτεραιότητες.

Έχουν στόχο να μας έχουν όλους σούζα.


Για να δείτε ολόκληρη τη αφίσα πατήστε εδώ.

Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
download udemy paid course for free
download samsung firmware
Download WordPress Themes Free
lynda course free download

Related Posts

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΝΕΑ

Ψάξε, ψάξε δεν θα μας βρεις

28/07/2025
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΝΕΑ

Ο δικός μας πόλεμος είναι εδώ!// Ανταπόκριση από το λάιβ στη Μάσκα 12.06.2025

02/07/2025
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΝΕΑ

Προκήρυξη: Είμαστε Χιλιάδες Περήφανοι Γιωτάδες! // 06.2024

17/06/2025
Currently Playing
Currently Playing
Currently Playing

Αναζήτηση

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΝΕΑ
  • AΡΧΕΙΟ
    • ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ
    • ΑΦΙΣΕΣ
    • EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • ΕΚΔΟΣΕΙΣ
    • ΕΝΤΥΠΟ ΔΡΟΜΟΥ
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ
    • ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
    • EVENTS
    • GRAFFITI
  • ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ
No Result
View All Result