Αυτό το κείμενο δημοσιεύτηκε στο έντυπο δρόμου του antifa south τον Απρίλιο του 2019.

Το τι ακούσαμε τον τελευταίο χρόνο για την «Συμφωνία των Πρεσπών», η οποία υποτίθεται ότι έλυσε το «Μακεδονικό Ζήτημα», δε λέγεται!
Οι φασίστες ντύθηκαν μεγαλέξανδροι και μακεδονομάχοι (αλήθεια τις αποκριές τι ντύνονται οι μαλάκες;), κατέβηκαν στο Σύνταγμα, και εν μέσω θρήνων και οδυρμών για τον Κατσίφα ούρλιαζαν ότι η Συμφωνία είναι προδοτική και ότι «παραχαράσσει την ιστορία» (γιατί…η Μακεδονία είναι μια). Έκαναν κι άλλα βέβαια. Προσπάθησαν να στήσουν «εθνικιστικές καταλήψεις» στα σχολεία με τη βοήθεια των μπάτσων και χρυσαυγιτών μπαμπάδων τους. Το πανηγυράκι ακυρώθηκε άμεσα από εκατοντάδες αποφασισμένους αντιφασίστες μαθητές και μαθήτριες. Οι σίστες έγραψαν τις εθνικιστικές μαλακίες τους στους τοίχους. Οι τοίχοι καθαρίστηκαν και ξαναγράφτηκαν με αντιφασιστικά συνθήματα. Προσπάθησαν να ξεμυτίσουν στις πλατείες και τους δρόμους των γειτονιών. Κυνηγήθηκαν από νεαρούς χιπχοπάδες, περήφανες πάνκισες, αλάνια που αράζουν στα πέταλα των γηπέδων, μεσήλικες που δουλεύουν 10ωρο και έχουν λαλήσει, φρικαρισμένες άνεργες. Από τους πάντες. Στο τέλος, κατάντησαν να κουβαλάνε κάθε φορά 100 μπάτσους μαζί, για προστασία.
Απ’ τη μεριά των αριστερών μας «φίλων», επίσης δεν έχουμε παράπονο. Τα μικρά και μεγάλα Κου Κου (ε;) πήραν τις μπαρουτοκαπνισμένες ντουντούκες τους και μας ενημέρωσαν ότι η Συμφωνία είναι αποτέλεσμα της εξάρτησης του ελληνικού κράτους από το κακό ΝΑΤΟ και τους «Αμερικάνους» (σημ.: παιδιά, αλλάξτε επιτέλους τον τρόπο που φωνάζετε τα συνθήματα, δεν παλεύεστε).
Οι λοιποί αριστεροί «φίλοι» μας από την άλλη, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση, μας είπαν ότι η Συμφωνία λύνει με ειρηνικό τρόπο ένα ζήτημα που κρατάει σχεδόν 30 χρόνια και ότι όσοι αντιτάσσονται σε αυτή είναι προφανώς εθνικιστές και εχθροί της «ειρηνικής συνύπαρξης των δυο λαών». Το καλύτερο για το τέλος. Ο αριστερός πρωθυπουργός που δε φοράει γραβάτες, θα είναι υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης. Υποκλινόμαστε!
Φυσικά, και οι φασίστες και οι αριστεροί, μαλακίες μας είπαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι ούτε προδοτική, ούτε φιλειρηνική, ούτε προϊόν «εξάρτησης» και άλλα τέτοια ωραία. Αντίθετα, είναι μια συμφωνία η οποία εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και καπιταλισμού στην σημερινή ιστορική συγκυρία. Είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς διπλωματικής, στρατιωτικής και οικονομικής πίεσης που άσκησε το ελληνικό κράτος κατά του μακεδονικού τα τελευταία 30 χρόνια, αναγκάζοντας το τελικά σε «συνθηκολόγηση». Ας τσεκάρουμε τα βασικά της σημεία:

  1. Το μακεδονικό, είναι το μοναδικό κράτος στην ιστορία, το οποίο υποχρεώνεται σε αλλαγή ονομασίας χωρίς προηγουμένως να έχει ηττηθεί σε πόλεμο. Οι κάτοικοι του, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται εδώ και δυο αιώνες «Μακεδόνες», θα πρέπει πλέον βάσει της Συμφωνίας να αυτοαποκαλούνται με το στανιό, «Βορειομακεδόνες»! Επιπλέον η ύπαρξη του προσδιορισμού «Βόρεια» στο νέο όνομα, αφήνει ύπουλα το υπονοούμενο μελλοντικής επανένωσης κάποια στιγμή, της «Βόρειας» με την μοναδική «σκέτη» Μακεδονία που διαθέτει ο πλανήτης, η οποία φυσικά είναι η…(μαντέψτε!) ελληνική.
  2. Το μακεδονικό κράτος υποχρεώνεται να αποδεχτεί ότι δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή υπολογίζεται ότι στο «ελληνικό» κομμάτι της Μακεδονίας ζουν περίπου 100.000 άνθρωποι μακεδονικής καταγωγής. Το ελληνικό κράτος εδώ και δεκαετίες έχει αυτούς τους ανθρώπους υπό «σιωπηρή» επιτήρηση, έχοντας φτάσει μέχρι και στο να κηρύξει την γλώσσα τους «απαγορευμένη».*
  3. Η Συμφωνία δρομολογεί την εμπορική, στρατιωτική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ μακεδονικού και ελληνικού κράτους. Όντας σαφώς ισχυρότερο σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, το κράτος που επωφελείται από αυτή τη «συνεργασία» είναι φυσικά το ελληνικό. Ήδη, στα πλαίσια της Συμφωνίας, τα ελληνικά F-16 έχουν αναλάβει την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Μακεδονίας.
  4. Το βουλγαρικό κράτος έχοντας τις δικές του βλέψεις κατά του μακεδονικού κράτους, υποστηρίζει διαχρονικά, ότι δεν υπάρχει αυτοτελής μακεδονική γλώσσα και ότι η γλώσσα που μιλιέται στο κράτος της Μακεδονίας είναι βουλγαρική διάλεκτος**. Βάσει της Συμφωνίας, αναγνωρίζεται η ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» εντός του μακεδονικού κράτους. Το συγκεκριμένο σημείο θεωρήθηκε από τους φασίστες μέγιστη «προδοσία». Στην πραγματικότητα, αυτή η διάταξη της Συμφωνίας αφαιρεί από το βουλγαρικό κράτος (φυσικά προς το συμφέρον του ελληνικού), το γλωσσικό «πάτημα» που αυτό διατηρεί εντός του κράτους της Μακεδονίας.

Θα πείτε τώρα, εντάξει καλά όλα αυτά, αλλά εμάς η Συμφωνία των Πρεσπών γιατί πρέπει να μας νοιάζει; Εμείς τους φασίστες βρήκαμε πάλι μπροστά μας και τους βάλαμε στη θέση τους, ο καθένας και η καθεμιά με τον τρόπο του. Σύμφωνοι, μια χαρά τα καταφέραμε πάλι. Απ’ την άλλη, τέτοια «κεντρικά» ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές του κράτους μας σε θέματα όπως η εξωτερική πολιτική (ή πχ η εργασία), μας αφορούν. Πίσω από αυτές τις πολιτικές κρύβονται σχέδια, τα οποία κάποιες φορές είναι ακόμα και πολεμικά και τα οποία φυσικά είναι εναντίον μας. Καλό είναι λοιπόν να παρακολουθούμε και να φτιάχνουμε δικές μας γνώμες για τέτοιου είδους ζητήματα. Είναι κι αυτό ένας τρόπος να κρατάμε τα μυαλά μας στα κεφάλια μας, να κατανοούμε τον κόσμο μας και να μιλάμε για λογαριασμό μας, ενάντια στις αφηγήσεις και τον λόγο του κράτους και των αφεντικών μας.

*Για περισσότερα, βλ. Εφημ. Των Συντακτών, Πως η Μακεδονία μας έγινε Ελληνική (Τάσος Κωστόπουλος).
** Για περισσότερα, βλ. TVXS, Οι βαλκανικές Προεκτάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών (Γιώργος Στάμκος).

admin

RELATED ARTICLES